Wyświetlanie 1–60 z 72 wynikówPosortowane według najnowszych
-

46,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna ciecierzyca 100 %. OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…
-

15,99 zł
SKŁADNIKIfasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod…
-

11,99 zł
SKŁADNIKIŁUBIN*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISŁUBIN w solance to bardzo dobra alternatywa dla niezwykle popularnej soi. Bogate w błonnik rośliny strączkowe przekonują swoją wysoką zawartością białka. W słoiku 280 g łubiny pływają w słonej wodzie, co nie tylko nadaje im delikatnie słonego smaku, ale także sprawia, że są gotowe do…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % OPIS Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej…
-

13,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka czarna 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1342 kJ/318 kcalTłuszcz: 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 47 gw tym cukry: 2,1 gBłonnik:…
-

-

25,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna ciecierzyca 100 %. OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…
-

36,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica czarna Beluga 100 %. OPISEkologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować…
-

20,99 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 99,9 %, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja…
-

29,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…
-

128,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % OPIS Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej…
-

10,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica czerwona 100 %. OPIS Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…
-

70,99 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 99,9 %, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja…
-

128,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %. OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji…
-

15,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %. OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % OPIS Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej…
-

33,99 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 99,9 %, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja…
-

14,99 zł
SKŁADNIKIgroszek zielony*, woda, cukier trzcinowy*, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 342 kJ/81 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0 gWęglowodany: 11 gw tym cukry:…
-

119,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…
-

8,99 zł
SKŁADNIKIwoda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3…
-

10,99 zł
SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Weglowodany: 18 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 7,2 g Białko: 7,9 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
-

13,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy…
-

15,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…
-

13,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy…
-

15,99 zł
SKŁADNIKIfasolka czarna*, ciecierzyca*, soczewica brązowa*, soczewica czerwona*, fasolka Kidney*, fasolka Pinto*, fasolka biała* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISMix roślin strączkowych to oryginalna mieszanka ekologicznych ziaren strączkowych. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonały z warzywami), pasztetów i past. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony co najmniej 12 godzin i przepłukany mix gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna SOJA* 100 %. OPISEkologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować…
-

17,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna SOJA* 100 %. OPISEkologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować…
-

18,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % OPIS Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej…
-

31,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % OPIS Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej…
-

15,99 zł
SKŁADNIKIsoczewica żółta*, olej słonecznikowy* 1,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni…
-

17,99 zł
SKŁADNIKIsoczewica żółta*, olej słonecznikowy* 1,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 86 %, nasiona czarnuszki 5 % , sok z cytryn, substancja wiążąca: kwas cytrynowy , woda, sól. OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan. Wysoka zawartość białka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 593 kJ / 142 kcalTłuszcz 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g Węglowodany 0,8 g…
-

16,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPIS Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę posolić dopiero pod koniec gotowania. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1576 kJ/373 kcalTłuszcz 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 60 gw tym…
-

22,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczny groch żółty 100 %. OPIS Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie…
-

13,99 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 92 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy , woda , sól OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 114 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g…
-

10,99 zł
SKŁADNIKI fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 105 kJ / 25 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Weglowodany: 2,2 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 2,9 g Białko: 1,8 g Sól:…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczny groch żółty 100 %. OPIS Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie…
-

7,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna ciecierzyca, woda OPIS Produkt gotowy do spożycia bezpośrednio lub jako dodatek do innych potraw. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 303 kJ/72 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 8,6 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 4,5 g Białko: 4,3 g Sól: 0,05 g ZALECANE WARUNKI…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 82 %, czosnek suszony 7 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 601 kJ /144 kcal Tłuszcz 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4…
-

16,99 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z nasion konopi 62 %, ziarno SOI 14 %, sok z cytryn, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1029 kJ/248 kcal Tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g Węglowodany 0,5…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 89 %, lubczyk suszony – listki 3 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 80 %, papryka suszona 11 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Produkt streylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 80 %, suszone pomidory 11 % , sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda , sól. OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz: 8,5 gw tym kwasy tłuszczowe…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 92 %, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, sok z cytryn ,woda, sos SOJOWY (woda, ziarna SOI, mąka PSZENNA, sól), aromat dymu drewna bukowego OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz:…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI Ekstrakt z ziaren SOI 89 %, zioła suszone 3 % (majeranek, bazylia, kolendra oregano , lubczyk ), sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda , sól OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI. Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Idealny do smażenia i gotowania….
-

12,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska OPIS Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal Tłuszcz:…
-

14,99 zł
SKŁADNIKIfasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniuWartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0,1 gWęglowodany: 11 gw tym cukry:…
-

10,99 zł
SKŁADNIKIFasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,5 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 6,9 g Białko:…
-

12,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczny groch żółty 100 %. OPIS Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI groszek zielony*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 291 kJ / 69 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 11 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 4,5 g Białko: 4,0 g Sól: 0,39 g…
-

10,99 zł
SKŁADNIKI fasola Kidney* 66,7 %, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spozycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 490 kJ / 116 kcal Tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 15 g w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 8,5 g Białko: 8,2 g Sól: 0,63 g…
-

14,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka pinto 100 %. OPISEkologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości…
-

24,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka mung 100 %. OPISEkologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…
-

7,99 zł
SKŁADNIKIfasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93…
-

10,99 zł
SKŁADNIKIfasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w tym cukry: 0,7 g Błonnik: 6,1 g Białko: 6,3 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…
-

8,99 zł
SKŁADNIKIczerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Źródło błonnika pokarmowego i białka. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 425 kJ/101 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13,6 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 6,2 g Białko: 7,2 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI…
-

8,99 zł
SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 4,8 g Białko: 6,6 g Sól: 0,63 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-

31,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %. OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji…
-

20,99 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 99,9 %, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczny groch żółty 100 %. OPIS Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie…