Wyświetlanie wszystkich wyników: 15Posortowane według najnowszych
-

15,99 zł
SKŁADNIKI skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego). OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak.W formie dużych granulek wykorzystywana jest głównie do wyrobu tzw. bubble tea (napoju herbacianego). SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzucić do gotującej się wody, gotować ok. 15 min. Zostawić na kilka godzin np. na noc. Gotować ponownie…
-

39,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %. OPISEkologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…
-

70,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna skrobia ziemniaczana 100 %. OPISDoskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1365 kJ/321 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 80 gw tym cukry 0 gBiałko 0 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-

18,99 zł
SKŁADNIKI mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 85 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 3,4 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE…
-

55,99 zł
SKŁADNIKI100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…
-

32,99 zł
SKŁADNIKIskrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.W Japonii jest często używany do zup, sosów i…
-

42,99 zł
SKŁADNIKIskrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że smak jest…
-

17,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna skrobia ziemniaczana 100 % OPISEkologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1365 kJ / 321 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 80 gw tym cukry – 0 gBiałko – 0 gSól…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego). OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak. Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1469 kJ/346…
-

8,99 zł
SKŁADNIKI skrobia z manioku. OPIS „Polecamy jako składnik deserów, budyniów i puddingów. Po ugotowaniu perełki pęcznieją i stają się przezroczyste.Sposób przygotowania: wsypać do gotującej się wody. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut, aż granulki staną się przezroczyste. ” Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1499 kJ/358 kcalTłuszcz 0…
-

8,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna skrobia kukurydziana 100 %. OPISDoskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1479 kJ/353 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 89 gw tym cukry 0 gBiałko <0,5 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-

14,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %. OPISEkologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 87 g w tym cukry: 0 g Białko: <0,5 g Sól: <0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
-

10,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna skrobia kukurydziana 100 %. OPISDoskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1479 kJ/353 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 89 gw tym cukry 0 gBiałko <0,5 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-

9,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %. OPISEkologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…