Wyświetlanie 1–60 z 71 wynikówPosortowane według najnowszych
-

15,99 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY DURUM), kurkuma w proszku* (1 %), pieprz czarny* (0,2 %), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia…
-

15,99 zł
SKŁADNIKIsemolina pełnoziarnista* (mąka z PSZENICY DURUM), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego – 95,5 %. OPISMakaron durum z jajami bażancimi od marki Bartolini to wysokiej jakości produkt, wyrabiany z ekologicznej mąki z PSZENICY durum oraz jaj bażancich. Tego rodzaju makaron charakteryzuje się…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA drobnoziarnista*, mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSpecjalność Azjatycka do zup i dań z woka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron smażony: Gotować makaron przez około 4 minut w odpowiedniej ilości wody. Następnie w zimnej wodzie hartować i odcedzić. Przez około 3 minut smażyć.Makaron w zupie: Gotować makaron przez około 6 minut w odpowiedniej ilości wody….
-

11,99 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA*, woda, sól, kurkuma*, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja spulchniająca: węglany sodu. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo smażenia: Gotuj makaron w wystarczającej ilości wody przez około 4 minut lub namocz w ciepłej wodzie (temperatura 70-80℃) pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie opłucz zimną wodą i odcedź. Gotowy makaron użyj do smażenia. Zupa: Gotuj…
-

6,99 zł
SKŁADNIKIMąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista. OPISNovelle Makaron Razowy Pióra z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa…
-

6,99 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista. OPISNovelle Makaron Razowy Spaghetti z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcalTłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron orkiszowy ślimaczki kolorowe wyprodukowany z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem ekologicznych warzyw. Nie zawiera jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 – 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3…
-

9,99 zł
SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1520 kJ/360 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 1,0 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-

9,99 zł
SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1517 kJ / 358 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: < 0,01 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron w postaci dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne SPOSÓB PRZYGOTOWANIANie wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne, zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem. Piec w piekarniku w temperaturze 200℃ przez…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71,7 g w tym cukry: 0,5 gBłonnik: 2,2 gBiałko: 11,7 gSól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Propozycja podania:Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść formę i ułóż pierwszą warstwę lasagne – wzdłuż dłuższej krawędzi. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do wykorzystania…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*), szpinak suszony* (2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Propozycja podania:Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść naczynie żaroodporne i ułóż pierwszą warstwę lasagne. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do…
-

77,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna semolina (mąka z PSZENICY durum). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować we wrzącej, osolonej wodzie (1 l wody na 100 g makaronu), przez 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając.(Podany czas gotowania należy traktować w przybliżeniu). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1499 kJ/354 kcalTłuszcz – 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany –…
-

70,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna semolina (mąka z PSZENICY durum). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować we wrzącej, osolonej wodzie (1 l wody na 100 g makaronu), przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając.(Podany czas gotowania należy traktować w przybliżeniu). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1499 kJ/354 kcalTłuszcz – 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany –…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez. OPISWapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.37 IG…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum, mąka JĘCZMIENNA pełnoziarnista (36 %), mąka OWSIANA (28 %), czarna marchew w proszku, cynk, selen. OPISMakaron Cardio ma wyrazisty i doskonały smak. Zawiera czarną marchew, dzięki której ma niepowtarzalną barwę. Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami. Pamiętaj o zrównoważonej diecie i aktywnym trybie życia. Czy wiesz, że…
-

11,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630, JAJA* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1577 kJ/372 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,9 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 13 gSól: 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ/332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,9 g Błonnik: 3,8 g Białko: 14 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak* (*certyfikowany składnikekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,2 g Białko: 12 g Sól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego…
-

17,99 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. OPISSpaghetti luksusowe makaron ekologiczny, z białej maki ORKISZowej, bez dodatku soli i jaj. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 1,9 g Błonnik:…
-

81,99 zł
SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1496 kJ/353 kcal Tłuszcz – 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g Węglowodany – 72 g w tym cukry – 0,8 g Błonnik – 3,0 g Białko – 12 g Sól – 0,003 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…
-

14,99 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1452 kJ/344 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 11 gBiałko: 13 g Sól: <0,01 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać JAJA….
-

14,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 7 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 74 gw tym cukry: 3,1 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 11 gSól: <0,01 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71,7 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,2 g Białko: 11,7 g Sól: 0,01 g Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie…
-

10,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować przez 5 minut. Dodać wybrane składniki, piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 35 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ/351 kcal Tłuszcz – 1,5 g…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,2 g Białko: 12 g Sól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego…
-

10,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630*, JAJA* (10 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron idealny do zup. Nadaje się również do sałatek oraz dań azjatyckich SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 6 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1577 kJ / 372 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,9 gBłonnik: 3,3…
-

10,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 5 minut lub zalać wrzątkiem i trzymać pod przykryciem ok. 9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1538 kJ / 362 kcalTłuszcz: 2,1 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 gWęglowodany: 71 gW tym cukry: 0,5 gBłonnik: 4,0 gBiałko: 13 gSól: 0,03 g INFORMACJA ALERGENNAMoże…
-

8,99 zł
SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,2 gBłonnik: 3,4 gBiałko: 12 gSól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym…
-

17,99 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71,7 g w tym cukry: 0,5 gBłonnik: 2,2 g Białko: 11,7 g Sól: 0,01 gZawartość soli wynika…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,2 g Białko: 12 g Sól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego…
-

16,99 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna semolina z PSZENICY durum 100 %. OPISSposób przygotowania: makaron gotować w osolonej wodzie przez 8 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1499 kJ/354 kcalTłuszcz: 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 72 gw tym cukry: 2,3 gBłonnik: 2,9 gBiałko: 12 gSól: 0,02…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna semolina razowa z PSZENICY durum 100 % OPISŹródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 8-9 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ/347 kcalTłuszcz: 1,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 66 gw tym cukry: 3,1…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna semolina razowa z PSZENICY durum 100 % OPISŹródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 9-11 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ/347 kcalTłuszcz: 1,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 66 gw tym cukry: 3,1…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna semolina z PSZENICY durum 100 %. OPISŹródło białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 8-9 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1499 kJ/354 kcalTłuszcz: 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 72 gw tym cukry: 2,3 gBłonnik: 2,9 gBiałko: 12 gSól:…
-

8,99 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.Jej naturalny,…
-

8,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000. OPIS Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika. Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw. Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z…
-

8,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka ŻYTNIA razowa typ 1850 SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2 g…
-

8,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka ŻYTNIA razowa typ 1850 SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Weglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2 g Błonnik:…
-

8,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka ŻYTNIA razowa typ 1850 SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2 g…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA przepiórcze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron ze świeżo wybijanych jaj przepiórczych pozyskiwanych z polskich gospodarstw rolnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 9-10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTUWartość energetyczna: 771 kJ/182…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA perlicze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)….
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom. OPISMakaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę. Zalety Makaronu Novelle Diabetic:– Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi– Niski…
-

9,99 zł
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9…
-

7,99 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %). OPIS Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina – mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne…
-

8,99 zł
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony*, szpinak suszony*, burak czerwony suszony*), przyprawa: kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny dla dzieci do zup, drugich dań. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 72 g w…
-

12,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcalTłuszcz – 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 gWęglowodany –…
-

10,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcalTłuszcz – 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 73 gw tym cukry –…
-

9,99 zł
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 8 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Weglowodany:…
-

10,99 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1466 kJ…
-

10,99 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal…
-

10,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcalTłuszcz – 1,2 gw…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna semolina z PSZENICY durum 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1499 kJ/354 kcalTłuszcz : 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 72 gw tym cukry: 2,3 gBłonnik: 2,9 gBiałko: 12 gSól: 0,02…
-

11,99 zł
SKŁADNIKI ekologiczna semolina razowa z PSZENICY durum 100 %. OPISŹródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ/347 kcalTłuszcz: 1,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 66 gw tym cukry: 3,1…