Wyświetlanie 1–60 z 167 wynikówPosortowane według najnowszych
-

12,99 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, ekologiczna mąka konjac 3,4 %. OPISGłównym składnikiem Bio Diet Udon jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy. Makaron konjac to naturalny…
-

27,99 zł
SKŁADNIKI100 % mąka z soczewicy czerwonej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody) WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktuWartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcalTłuszcz: 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 56 gw tym cukry: 5,1 gBłonnik: 5,6 gBiałko: 26 gSól:…
-

26,99 zł
SKŁADNIKI100 % mąka z zielonego groszku. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody) WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktuWartość energetyczna: 589 kJ/139 kcalTłuszcz: 0,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 21 gw tym cukry: 1,2 gBłonnik: 4,6 gBiałko: 9,7 gSól: 0,01 g INFORMACJA ALERGENNAW…
-

27,99 zł
SKŁADNIKI100 % mąka z ciecierzycy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody) WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktuWartość energetyczna: 1492 kJ/355 kcalTłuszcz: 5,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 gWęglowodany: 50 gw tym cukry: 5,3 gBłonnik: 13 gBiałko: 20 gSól: 0,01…
-

15,99 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY DURUM), kurkuma w proszku* (1 %), pieprz czarny* (0,2 %), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia…
-

15,99 zł
SKŁADNIKIsemolina pełnoziarnista* (mąka z PSZENICY DURUM), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego – 95,5 %. OPISMakaron durum z jajami bażancimi od marki Bartolini to wysokiej jakości produkt, wyrabiany z ekologicznej mąki z PSZENICY durum oraz jaj bażancich. Tego rodzaju makaron charakteryzuje się…
-

14,99 zł
SKŁADNIKImąka konjac (74%), skrobia z tapioki, woda. OPISSuchy Makaron Konjac to doskonały wybór dla miłośników makaronu, którzy pragną zmniejszyć kaloryczność swojej diety. Suchy Makaron Konjac nie zawiera cukru, tłuszczu, glutenu ani innych alergenów, co czyni go idealnym rozwiązaniem dla osób z różnymi wymaganiami dietetycznymi. Jego neutralny smak sprawia, że świetnie komponuje się z każdą potrawą,…
-

14,99 zł
SKŁADNIKImąka konjac (74 %), skrobia z tapioki, woda. OPISSuchy Makaron Konjac to doskonały wybór dla miłośników makaronu, którzy pragną zmniejszyć kaloryczność swojej diety. Suchy Makaron Konjac nie zawiera cukru, tłuszczu, glutenu ani innych alergenów, co czyni go idealnym rozwiązaniem dla osób z różnymi wymaganiami dietetycznymi. Jego neutralny smak sprawia, że świetnie komponuje się z każdą…
-

25,99 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac (26 %), skrobia z tapioki. OPISSuchy makaron konjac to wyjątkowy produkt, który zdobywa coraz większą popularność dzięki swoim unikalnym właściwościom i korzyściom zdrowotnym. Wykonany z glukomannanu, rozpuszczalnego błonnika pochodzącego z korzenia rośliny konjac (Amorphophallus konjac), ten makaron jest doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrowie i sylwetkę. Główne cechy produktu:-Niskokaloryczny: Makaron…
-

25,99 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac 26 %, skrobia z tapioki. OPISSuchy makaron konjac to wyjątkowy produkt, który zdobywa coraz większą popularność dzięki swoim unikalnym właściwościom i korzyściom zdrowotnym. Wykonany z glukomannanu, rozpuszczalnego błonnika pochodzącego z korzenia rośliny konjac (Amorphophallus konjac), ten makaron jest doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrowie i sylwetkę. Główne cechy produktu:-Niskokaloryczny: Makaron konjac…
-

29,99 zł
SKŁADNIKIwoda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia OPISGłównym składnikiem Diet Rice jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA drobnoziarnista*, mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSpecjalność Azjatycka do zup i dań z woka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron smażony: Gotować makaron przez około 4 minut w odpowiedniej ilości wody. Następnie w zimnej wodzie hartować i odcedzić. Przez około 3 minut smażyć.Makaron w zupie: Gotować makaron przez około 6 minut w odpowiedniej ilości wody….
-

11,99 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA*, woda, sól, kurkuma*, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja spulchniająca: węglany sodu. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo smażenia: Gotuj makaron w wystarczającej ilości wody przez około 4 minut lub namocz w ciepłej wodzie (temperatura 70-80℃) pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie opłucz zimną wodą i odcedź. Gotowy makaron użyj do smażenia. Zupa: Gotuj…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 0,85 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 75,83 g w…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcalTłuszcz: 0,85 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 75,83 gw tym cukry:…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 0,85 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 75,83 g…
-

7,99 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 0,85 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 75,83 g w…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 0,85 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 75,83 g w tym…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 0,85 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 75,83 g w tym…
-

6,99 zł
SKŁADNIKIMąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista. OPISNovelle Makaron Razowy Pióra z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa…
-

6,99 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista. OPISNovelle Makaron Razowy Spaghetti z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcalTłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
-

14,99 zł
SKŁADNIKImąka gryczana* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1497 kJ/354 kcal Tłuszcz: 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 65 g w tym cukry: 1,4 gBłonnik: 9,2 g Białko: 12 g Sól: <0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i…
-

14,99 zł
SKŁADNIKImąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 5 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1537 kJ/365 kcal Tłuszcz: 6,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g Weglowodany: 51 g w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 8,7 gBiałko: 22 g Sól: <…
-

13,99 zł
SKŁADNIKImąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 6 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1504 kJ / 355 kcal Tłuszcz: 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 56 g w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 5,9 gBiałko: 26 g Sól: <0,01 g INFORMACJA ALERGENNAMoże…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron orkiszowy ślimaczki kolorowe wyprodukowany z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem ekologicznych warzyw. Nie zawiera jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 – 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3…
-

9,99 zł
SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1520 kJ/360 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 1,0 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-

9,99 zł
SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1517 kJ / 358 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: < 0,01 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron w postaci dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne SPOSÓB PRZYGOTOWANIANie wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne, zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem. Piec w piekarniku w temperaturze 200℃ przez…
-

17,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71,7 g w tym cukry: 0,5 gBłonnik: 2,2 gBiałko: 11,7 gSól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie…
-

10,99 zł
SKŁADNIKImąka ryżowa 90 %, woda. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe! WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1514 kJ / 356 kcalTłuszcz: 0,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 80 gw tym cukry:…
-

10,99 zł
SKŁADNIKImąka ryżowa 90 %, woda. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe! WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1514 kJ / 356 kcalTłuszcz: 0,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 80 gw tym…
-

15,99 zł
SKŁADNIKImąka ryżowa 88 %, woda. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamocz makaron w zimnej wodzie przez około 5 minut, a następnie dobrze odcedź. W ten sposób makaron jest gotowy do dalszego wykorzystania m.in. do zupy lub do smażonych dań z makaronem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1504 kJ / 354 kcalTłuszcz: <0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Propozycja podania:Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść formę i ułóż pierwszą warstwę lasagne – wzdłuż dłuższej krawędzi. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do wykorzystania…
-

9,99 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*), szpinak suszony* (2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Propozycja podania:Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść naczynie żaroodporne i ułóż pierwszą warstwę lasagne. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do…
-

16,99 zł
SKŁADNIKI50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANapełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10…
-

12,99 zł
SKŁADNIKImąka OWSIANA* bezglutenowa 55 %, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1417 kJ/337…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI100 % ekologiczna mąka z sorgo (bezglutenowa). OPISMakaron bezglutenowy z 100 % ekologicznych składników przeznaczony dla osób z nietolerancją glutenu.Do sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), 8-9 minut. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1607 kJ / 384 kcalTłuszcz: 3,3…
-

12,99 zł
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista*, liście bambusa* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 13 – 14 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcalTłuszcz: 2,9…
-

77,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna semolina (mąka z PSZENICY durum). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować we wrzącej, osolonej wodzie (1 l wody na 100 g makaronu), przez 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając.(Podany czas gotowania należy traktować w przybliżeniu). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1499 kJ/354 kcalTłuszcz – 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany –…
-

70,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna semolina (mąka z PSZENICY durum). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować we wrzącej, osolonej wodzie (1 l wody na 100 g makaronu), przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając.(Podany czas gotowania należy traktować w przybliżeniu). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1499 kJ/354 kcalTłuszcz – 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany –…
-

14,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %. OPISMakaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 5 minut (100 g makaronu na 1…
-

14,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %. OPISMakaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 10 minut, al. dente 9 minut (100 g makaronu na 1…
-

29,99 zł
SKŁADNIKIwoda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia OPISGłównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny…
-

29,99 zł
SKŁADNIKIwoda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia OPISGłównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez. OPISWapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.37 IG…
-

14,99 zł
SKŁADNIKImakaron czerwony: mąka kukurydziana* (99 %), burak czerwony suszony* (1 %).makaron zielony: mąka kukurydziana* (99 %), szpinak suszony* (1 %)makaron żółty: mąka kukurydziana* (95 %), mąka ryżowa* (5 %).(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolorowy makaron w kształcie zwierzaków – dlaczego nie!– Bezglutenowy – formą przypomina kolorowe zwierzaki, które mimo zastosowania wyłącznie bezglutenowych mąk, doskonale trzymają kształt również…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka z ciecierzycy. OPISMakaron Novelle z ciecierzycy jest wytwarzany w 100 % z mąki z ciecierzycy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników. Zawiera mangan, który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz miedź, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Makaron warzywny Novelle…
-

8,99 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum, mąka JĘCZMIENNA pełnoziarnista (36 %), mąka OWSIANA (28 %), czarna marchew w proszku, cynk, selen. OPISMakaron Cardio ma wyrazisty i doskonały smak. Zawiera czarną marchew, dzięki której ma niepowtarzalną barwę. Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami. Pamiętaj o zrównoważonej diecie i aktywnym trybie życia. Czy wiesz, że…
-

17,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka z gryki. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1525 kJ/360 kcalTłuszcz: 3,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 gWęglowodany: 67…
-

16,99 zł
SKŁADNIKI100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt bezglutenowy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcalTłuszcz: 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 gWęglowodany: 54…
-

13,99 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana. OPISMakaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (14 minut) (100…
-

17,99 zł
SKŁADNIKIproso*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakarony jaglane to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłóż makaron do zimnej wody i podgrzej…
-

15,99 zł
SKŁADNIKI100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ/348 kcalTłuszcz: 4,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 51,6 gw tym cukry: 2,1 gBłonnik: 9,9 gBiałko:…
-

12,99 zł
SKŁADNIKIwoda, ekologiczna mąka z rośliny konjac 3,4 %. OPISGłównym składnikiem Bio Diet Vermicelli jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.Makaron konjac to naturalny…
-

14,99 zł
SKŁADNIKI 100 % mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWysoka zawartość błonnika, źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.Źródło składników mineralnych – manganu, magnezu, fosforu oraz miedzi. Miedź pomaga w prawidłowej pigmentacji włosów i skóry.Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego…
-

15,99 zł
SKŁADNIKImąka z zielonej SOI*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj…
-

11,99 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630, JAJA* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1577 kJ/372 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,9 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 13 gSól: 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić…